Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hortobágyi palacsintám recept

Hortobágyi palacsintám recept

A Hortobágyi palacsintám hozzávalói:
A palacsintához kell: (kb 20 db, de vastagabbra kell csinálni egy kicsit, mint a rendes palacsintát, hogy tudjuk jól megtölteni)
- 1 liter tej
- 0,5 kg liszt
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 2 lapos ek. cukor
- 3 ek. olaj
- 1 dl ásványvíz (szénsavas)

A töltelék:
- 70 dkg darált hús (vagy apróra vágott csirkemell)
- 2 fej hagyma
- 3-4 ek. pirospaprika
- 1 db paprika
- 2 db paradicsom

A habarás:
- 1 kis doboz tejföl
- 2-3 ek. liszt


A Hortobágyi palacsintám elkészítési módja:
Kép a naplóm 55. bejegyzésénél :) 1) Megsütjük a palacsintákat 2) A hagymát felaprítjuk, olajban megpirítjuk. Hozzaadjuk a husit, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát majd felöntjük vízzel. Hozzaadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot, fedõ alatt puhára fõzzük. 3) Amíg fõ addig megcsinálom a habarást (a tejfölben csomómentesre keverem a lisztet; egy keveset a pörköltlébõl is adhatunk hozza, hogy könnyebb legyen kavarni) 4) Ha megfõtt a hús hozzakavarjuk a habarást és összeforraljuk. 5) A kész pörkölttel megtöltjük a palacsintákat (kocka formát alakítunk belõlük)

Ha maradt a pörkölt szaftjából, akkor meglocsoljuk vele a palacsintákat, de tejföllel is meglehet kicsit locsolni.
Nagyon finom lett, csirkehúsból csináltam, mert nem nagyon szeretem az õrölt húst, de azzal is biztos fincsi. Embere válogatja, hogy kinek mi ízlik jobban. A család is szerette.
A megmaradt palacsintákat desszertnek ettük meg :)

mikroban is, sütõben is fel lehet melegíteni õket (hõálló edényben) ha marad másnapra. másnap is pont olyan finom mint frissen.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hortobágyi palacsintám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook