Töltött tojás - Kaszinótojás recept
A Töltött tojás - Kaszinótojás hozzávalói:8 személyre:
8 tojás
1 evõkanál szardella-paszta
1 evõkanál mustár
2 evõkanál tejföl
2 dl tartár mártás
só
bors
A Töltött tojás - Kaszinótojás elkészítési módja:
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízzel le kell hûteni és a héjától megszabadítani. A sárgáját kivesszük (úgy, hogy a tojás alsó, szélesebbik felérõl egy szeletet levágunk), majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, mustárt, tejfölt, borsot, sót. A jól kikevert krémet a tojásfehérjék üregébe töltjük és a megtöltött tojásokat salátára téve, tartármártással nyakonöntve kínáljuk.
Lehet úgy is, hogy egyszerûen ketté vágjuk a tojást és mind a 2 felét megtöltjük.
Az egyszerûbb változat az, hogy a kikapart sárgáját pástétommal/májkrémmel/ keverjük össze, majd simán majonézzel öntjük le. Díszíteni petrezselyemlevelekkel, paprikÎval lehet. Szerintem ennek az ételnek is csak a fantázia és az ízlés szabhat határt.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. nov. 19. 17:43
A töltött tojás - kaszinótojás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.