Almás májkavalkád recept
Az Almás májkavalkád hozzávalói:4 szép libamáj (4 személyre)
50 dkg alma
3-4 evőkanál olaj (lehetõleg oliva)
1 csokor zsálya
40 dkg csirkemáj
só
őrölt bors
1dl almabor
Az Almás májkavalkád elkészítési módja:
Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a maját, majd pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat. Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul. Ezután már sózhatjuk, és a tetejére helyezzük a zsályaleveleket,
Van amikor a zsályát kihagyom és inkább megszórom a májat csak a borssal, esetleg oreganoval (de csak kicsit). Zsálya nélkül is finom.
Köretnek mindig krumplit csinálok mellé (hasáb vagy steak), de mindenki azzal eszi amivel szeretné :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. okt. 27. 16:32
Az almás májkavalkád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.