Köles recept
A Köles hozzávalói:10 dkg köles
1/2 tk só
1 közepes fej lilahagyma
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt köménymag
1 tk mustár
1-2 ek tejföl
5 dkg vaj
A Köles elkészítési módja:
A kölest sós vízben puhára pároljuk, és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a pirospaprikával, köménymaggal, mustárral és a tejföllel. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a kihűlt kölest. Ha szükséges, akkor utánsózzuk, esetleg fűszerezzük. Tálaláskor apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.
Pirítóssal ajánlott fogyasztani. Nagyon fini :)
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. okt. 20. 19:58
A köles elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.