A legfinomabb bableves recept
A legfinomabb bableves hozzávalói:50 dkg bab
füstölt oldalas vagy csülök
1 nagy fej hagyma
tárkony
2 ek. paradicsompaszta vagy ketchup
só, bors, paprika
ereszték (1 kanál liszt elkeverve tejföllel)
rántás (ereszték helyett)
2 ek. ecet
A legfinomabb bableves elkészítési módja:
Belerakom a húst a fazékba annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor felfõ, akkor el kell önteni a levet amiben a hús fõtt és új adag vizet ereszteni rá. Ekkor belerakom a babot (amit már elõzõ este beáztattam), a hagymát, tárkonyt, paradicsompasztát. Paprikával borssal megszórom és sózom. Amikor majdnem kész, akkor rakom bele az eresztéket és/vagy a rántást. A legvégén, amikor lezárom a tüzet, akkor kerül bele a 2 ek. ecet.
Lehet rakni bele külön ételízesítõt is; aki savanykásabban akarja enni, az rakhat bele még egy kis ecetet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. okt. 18. 18:48
A legfinomabb bableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.