Gesztenyés keksz recept
A Gesztenyés keksz hozzávalói:egy gesztenyepüré (250 g)
15 dgk liszt
5 dkg cukor (lehet barna is)
1 tasak vaníliás cukor
egy fél csomag sütõpor
20 dkg vaj (vagy Rama sütõmargarin)
3 egész tojás
A Gesztenyés keksz elkészítési módja:
Kép a naplóm 62. bejegyzésénél :) A tojásokat a cukorral, a puha vajjal, a vaníliás cukorral mixerrel habosra keverem, majd hozzáadom a reszelt gesztenyepürét és tovább mixerelem amíg egybeolvad a massza. (ha a gesztenyepüré nagyon puha, akkor elég csak beledarabolni, nem kell reszelni). A masszához hozzaadom a lisztet és a sütõport, majd összekeverem csomómentesre. (mixerrel csináltam ezt is) Sütõpapírral bélelt tepsibe kanalazom egymástól 3 cm-re (mert sütés közben "eltepsednek"). Akinek van türelme, az habzsákba rakhatja a masszát és kis patkó formában nyomkodja ki a papírra. 170 fokos elõmelegített sütõben 15-20 percig sütjük, akkor vannak kész amikor fel lehet emelni a papírról.
Nem gond, ha amikor kivesszük a sütõbõl, akkor még puhák, mert majd kiszáradnak, viszont megmarad az omlósságuk.
Ma csináltam elõször, nagyon finom lett, percek alatt elfogyott. Következõkor duplázom az adagot :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. nov. 21. 21:38
A gesztenyés keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.