Diós-tejszínes kocka recept
A Diós-tejszínes kocka hozzávalói:30 dkg liszt
1 mk. sütőpor
20 dkg vaj
2 db tojás sárgája
4 dkg cukor
1 ek. tejföl
A diótöltelékhez:
1,5 dl tej
40 dkg darált dió
20 dkg cukor
1/2 dl rum
1 db citrom reszelt héja
A tejszínes krémhez:
3 dl tej
1 cs. vaníliás krémpor
1/2 dl rum
6 dkg cukor
2 dl tejszin
A Diós-tejszínes kocka elkészítési módja:
A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a sütőporral, a vajjal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját , a cukrot, a tejfölt és egy csipet sót. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben. A diótöltelékhez a tejbe beleszórjuk a diót, a cukrot, a rumot, a reszelt citromhéjat és felforraljuk. Kevergetve 3-4 percig főzzük, majd félreteszük. A Tejszines krémhez a tejet simára keverjük majd sűrű krémmé főzzük a krémporral, a rummal és a cukorral. Levesszük a tűzről, és gyakran kevergetve kihűtjük. A sütőt előmelegítjük, és a tésztát sütőpapíron 25x25-ös kockára nyújtjuk. A sütőpapírral együtt egy sütőlemezre húzzuk, és villával sűrűn megszúrkáljuk, majd 8 percre betesszük a sütőbe. Miután letelt a nyolc perc, kvesszük, rákenjük a diókrémet és visszatesszük a sütőbe kb. 12-15 percre. HA megsült, félretesszük. Közben a tejszint kemény habbá verjük és lazán a vaníliás krémbe forgatjuk. Az egészet a kihült süti tetejére kenjük.ízlés szerint megszórhatjuk darált dióval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 7a8b421bcf, 2009. nov. 21. 17:09
A diós-tejszínes kocka elkészítési módja és hozzávalói.