Szilvakrémleves habbal recept
A Szilvakrémleves habbal hozzávalói:0,5 kg szilva (készülhet befőttből is)
2 dl tejföl
mézeskalács fűszerkeverék
pici citromhéj
kevés finomliszt
habtejszín
csipet só
A Szilvakrémleves habbal elkészítési módja:
A felezett és magozott szilvákat a fűszerkeverékkel és a csipet sóval odatesszük főni. Nem kell neki sok, mire felforr, már lehet is behabarni. Ha készen van, botmixerrel összepürésítjük, krémesítjük. A behűtött habtejszínt felverjük, és nyomózsákba téve a tányérokba kiszedett lehűtött leves tetejére felhőcskéket nyomunk belőle. (a leves készülhet befőttből is, akkor még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ízesíteni sem kell olyan intenzíven. Használjuk fel a befőtt levét is)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 7a8b421bcf, 2010. jún. 16. 13:52
A szilvakrémleves habbal elkészítési módja és hozzávalói.