Királyi sütemény recept
A Királyi sütemény hozzávalói:A tésztához:
400 gr finom liszt
1 sütőpor
150 gr porcukor
250 gr margarin
4 tojás sárgája
1 kk citrom reszelt héja
1 ek tejföl
7-8 dkg darált piskóta vagy keksz
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
3 doboz tejföl/ 180 gr, 14-16 százalékos
3 vaníliás cukor
1 ek kukorica keményítő
1 zacskó tejszínes pudingpor
A Királyi sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egy egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig a fagyasztóba. 20 perc után kivesszük a hűtőből az egyik tésztát, majd kinyújtjuk és egy 25×35 cm-es tepsibe helyezzük, amit előtte kiolajoztunk és kiliszteztünk. A tészta széleit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék. Beleszórjuk a darált kekszet, vagy a piskótát, hogy ne nedvesedjen meg a tészta a tölteléktől. A tejfölt, a vaníliás cukrot, a keményítőt és a pudingport összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a masszát ráöntjük a tésztára. Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. máj. 11. 09:56
A királyi sütemény elkészítési módja és hozzávalói.