Mákos gubám recept
A Mákos gubám hozzávalói:6 db kifli
1 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
8-10 dkg mák (nem muszáj õrölt legyen)
7 dkg porcukor
5 ek. méz
1 citrom reszelt héja (én narancsot is reszeltem)
késhegynyi szegfûszeg
A Mákos gubám elkészítési módja:
Kép a naplóm 45. bejegyzésénél :) Sütõpapírral kibélelek egy magasabb szélû tepsit (vagy kivajazom), elõmelegítem a sütõt. A kifliket felkarikázom és egy nagy tálba rakom. A vajat, tejet, vaníliás cukrot és mézet összeforralom. Ha felforrt, akkor hûtés nélkül ráöntöm a kiflikre, megkavarom, hogy minden kifli megszívja magát. Egy tálban összekeverem a mákot a porcukorral, szegfûszeggel, reszelt citrom/narancshéjjal (szoktam egy kis fahéjat is rakni bele), ezt is ráöntöm a kiflikre, megint összekeverem. A kész gubát a tepsibe öntöm, berakom a sütõbe, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Melegen is, hidegen is nagyon finom.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 98a882c496, 2009. nov. 30. 13:45
A mákos gubám elkészítési módja és hozzávalói.