Töltött palacsintafelfújt recept
A Töltött palacsintafelfújt hozzávalói:személyenként 2 palacsintát és 10 deka húsételt ( ledarált borjúpörköltet vagy leveshúst ) egy kis tejfellel, sóval, pertezselyemzölddel és töröttborssal jól megízesítünk s megmelegítjük és felhasználhatjuk a töltésre.
2 deka liszt,
2 deci tej,
2 evőkanál tejfel,
2 evőkanál barnamártás,
2 tojás és 6 deka vaj.
A palacsintához:
2 tojás,
12 deka liszt,
1 deci tej,
1,5 deci víz,
pici só és 6 deka zsír.
A Töltött palacsintafelfújt elkészítési módja:
Előkészítjük a palacsintatésztát és kisütjük. Minden palacsintába egy jó evőkanálnyi hústölteléket csavarunk. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, ujjnyyi távolságra egymástól. Készítünk egy mártást, mellyel a tálra rakott palacsintát leöntjük. Éspedig : 2 deka vajat habzásig felhvítünk, 2 deka liszttel, azután 1 deci tejjel feleresztjük, kissé megsózzuk és sűrűre főzzük. 2 evőkanálnyi tejfelt és 2 evőkanálnyi barnamártást keverünk még hozzá és olyan sűrűre főzzük, hogy az edény oldaláról leváljék. Ha a tűzről levettük, még 2 tojás sárgáját és 2 tojás fehérjéből vert kemény habot jól összekeverve habarunk hozzá s az egészet a tálra rakott palacsintákra öntjük. A tűzálló tálat most egy ujjnyi vízbe tesszük egy mélyebb sütőpléhbe és így állítjuk a közepesen meleg sütőbe, ahol 15 percig papirral letakarva sütjük, majd a papirt levesszük s anélkül sütjük ki szép világospirosra. A tetjét sajttal szórjuk meg a úgy adjuk asztalra.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 24. 19:07
A töltött palacsintafelfújt elkészítési módja és hozzávalói.