Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Ördög mártás recept

Ördög mártás recept

Az Ördög mártás hozzávalói:
1 szál friss kakukkfű,
5 adag barnamártás,
2 dl fehérbor,
1/2 dkg egész bors,
2 db babérlevél,
1/2 dkg cayenne-i bors,
1 csokor petrezselyem zöld,
10 dkg vaj,
1 közepes méretű vöröshagyma,
5 dkg húskivonat,
ízlés szerint só.


Az Ördög mártás elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, egész borsot, babérlevelet. Lassú főzéssel sűrűre beforraljuk, folyamatos keverés mellett! A barnamártást felforraljuk, hozzászűrjük a fűszerkivonatot. További sóval ízesítjük, ha szükséges. Húskivonatot adunk a mártáshoz, ettől fényes lesz. A végén csipetnyi cayenne-i borssal megbolondítjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Ördög mártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook