Ördög mártás recept
Az Ördög mártás hozzávalói:1 szál friss kakukkfű,
5 adag barnamártás,
2 dl fehérbor,
1/2 dkg egész bors,
2 db babérlevél,
1/2 dkg cayenne-i bors,
1 csokor petrezselyem zöld,
10 dkg vaj,
1 közepes méretű vöröshagyma,
5 dkg húskivonat,
ízlés szerint só.
Az Ördög mártás elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, egész borsot, babérlevelet. Lassú főzéssel sűrűre beforraljuk, folyamatos keverés mellett! A barnamártást felforraljuk, hozzászűrjük a fűszerkivonatot. További sóval ízesítjük, ha szükséges. Húskivonatot adunk a mártáshoz, ettől fényes lesz. A végén csipetnyi cayenne-i borssal megbolondítjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 20. 19:44
Az Ördög mártás elkészítési módja és hozzávalói.