Klasszikus orosz céklás káposztasaláta recept
A Klasszikus orosz céklás káposztasaláta hozzávalói:1 db közepes cékla,
1-2 db kovászos uborka,
4-5 db krumpli,
só,
1 db sárgarépa,
50 gramm újhagyma vagy vörös hagyma,
150 gramm savanyú káposzta,
olaj.
A Klasszikus orosz céklás káposztasaláta elkészítési módja:
A krumplit, a sárgarépát és a céklát más-más edényben megfőzzük, majd lehűtjük. Ezután megpucoljuk, és kis darabokra felszeleteljük (a répát esetleg le is reszelhetjük egy közepes reszelővel). A hagymát és a kovászos uborkát szintén felvágjuk apró kockákra. A felszeletelt zöldségeket, kivéve a céklát, összekeverjük a savanyú káposztával, és hozzáadjuk az olajat. A cékla szeleteket külön edényben szintén megöntözzük egy kis olajjal és megkeverjük. Ezután már a céklát is hozzáadhatjuk a többi összetevőhöz, jól elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk egy kicsit a salátát összeállni, miközben krumpli és a káposzta is átveszi a cékla szép lilás színét.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 23. 18:52
A klasszikus orosz céklás káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.