Almás-sajtos körtesaláta recept
275 kcal
2 szép körte
1 alma
10 dkg. trappista sajt
2 tojás
1 dl. majonéz
2 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyem zöldje
porcukor
mustár
só őrölt fehér bors
Az Almás-sajtos körtesaláta elkészítési módja:
Az almát és a körtét meghámozzuk, majd a sajttal együtt 1 centis kockákra vágjuk. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük és csíkokra metéljük, ami úgy a legegyszerűbb, ha a tojásszeletelővel előbb karikára szeljük, megfordítjuk, majd mégegyszer felvágjuk. A majonézt a tejföllel simára keverjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint porcukorral és mustárral ízesítjük. Az előkészített hozzávalókat óvatosan beleforgatjuk.
Jól behűtve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Pofi, 2008. nov. 23. 16:51
Az almás-sajtos körtesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.