Alföldi toroskáposzta 1. recept
Az Alföldi toroskáposzta 1. hozzávalói:2 kg savanyú káposzta,
2 kg császárvég, vagy más zsíros hús,
2 kg sertésfarok,
4-5 nagyobb fej hagyma,
őrölt bors,
paprika,
só.
Az Alföldi toroskáposzta 1. elkészítési módja:
Egy fazékban lerakok egy sor savanyú káposztát, erre egy sor karikára vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, megszórom paprikával, borssal, sóval. A rétegezést addig végzem, míg a hozzávalók tartanak. A tetejére káposzta kerüljön. Vizet nem öntök alá, hiszen a sózott hús levet enged. Közben nem kevergetem, csak rázogatom. Alacsony lángon (lángelosztó) kb 3 óra alatt lesz kész.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 21. 21:06
Az alföldi toroskáposzta 1. elkészítési módja és hozzávalói.