Tonhalas spagetti kaporral és fehérborral recept
A Tonhalas spagetti kaporral és fehérborral hozzávalói:3 közepes fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
15-20 szem olívabogyó,
10 szem kapribogyó,
2 doboz olajos tonhal konzerv,
2 dl főzőtejszín,
3 dl pezsgő vagy fehér bor,
1 csokor kapor,
só,
frissen őrölt bors,
50 dkg spagetti,
reszelt parmezán.
A Tonhalas spagetti kaporral és fehérborral elkészítési módja:
Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben. Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhalkonzervekből kicsepegtetem az olajat, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a pezsgőt vagy fehérbort, az olívabogyót, a kapribogyót, a főzőtejszínt és az apróra vágott kaprot. Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon. A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Ha megfőtt a spagetti tészta, lecsepegtetem, és összekeverem a szósszal. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 22. 14:19
A tonhalas spagetti kaporral és fehérborral elkészítési módja és hozzávalói.