Olivabogyós pulykavalami recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
150 kcal
Fél kg darált pulykahús
30 szem olívabogyó
1 evőkanál zsír
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes fokhagyma
Fűszerek: fél tubus csípős pirosarany, majoránna
bors,só,őrölt kömény, őrölt csemege piros paprika
Az Olivabogyós pulykavalami elkészítési módja:
A felaprított vöröshagymát kis vizen és a zsíron megpirítjuk. A darált húst ráöntjük a hagymára és felöntjül kb. 5-6 dl vízzel. A karikákra felszeletelt olívabogyókat és a felaprított fokhagymát is beleszórjuk. Fűszerezés ízél szerint a felsoroltakkal vagy másokkal is lehet ha nem szeretjük valamelyikfűszert. Főzzük kb. 30-45 percig a cuccot, a párolgó vizet pótoljuk (ellepje a víz a husit). Hagyjuk hűlni és állni, hogy a husi átvegye a fűszerek ízét.
Víz helyett fehérborral is lehet locsolni a husi főzés közben, úgy finomabb. Vagy lehet gombát is tenni a cuccba olívabogyó helyett/mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9183e5be3e, 2009. ápr. 2. 09:26
Az olivabogyós pulykavalami elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.