Máj és alma recept



25 dkg főtt sertésmáj
1db alma,
1 fél fej hagyma,
őrölt bors,
őrölt majoranna,
kakukkfű,
citromlé,
ketchup
olívaolaj
A Máj és alma elkészítési módja:
A hagymát kevés olívaolajon serpenyőben megpirítom, majd a kockákra darabolt almát és felbarabolt főtt májat ráöntöm a hagymára. Kevés ketchupot engedek rá (kb 2 evőkanál), ízlés szerint majoranna, kakukkfű, bors és citromlé rá.Kakukkfűből és ketchupból elég kevés, hogy ne az dominálja az ízvilágát az ételnek.Citromlét azért tettem hozzá, hogy a savanykás íz kicsit kompenzálja az alma édes ízét. Szerintem nagyon érdekes és fincsi ez az ízkombináció(kicsit magyaros-kicsit amerikai- mégis a távol-keleti kajákra emlékeztet:-))
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9183e5be3e, 2007. okt. 12. 21:51
A máj és alma elkészítési módja és hozzávalói.