Suhajda (diós-mazsolás kókuszgolyó) recept
A Suhajda (diós-mazsolás kókuszgolyó) hozzávalói:2,5 dl tej,
20 dkg cukor,
15 dkg vaj vagy margarin,
3 dkg kakaó,
10 dkg darált dió,
10 dkg mazsola,
15 dkg kókuszreszelék,
mignon papír.
A Suhajda (diós-mazsolás kókuszgolyó) elkészítési módja:
A mazsolát forró vízben egy kicsit megpuhítjuk. A tejet a cukorral kb. 3-4 percig főzzük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat (vagy margarint). Ezután hozzáadjuk a kakaót, a darált diót, a mazsolát és a kókusz felét. Jól összekeverjük. Hogy könnyebben tudjunk bánni a masszával, 1-2 órára betehetjük a hűtőbe. Apró golyókat formálunk belőle, beleforgatjuk a maradék kókuszba, és mignonpapírokba vagy tálcára tesszük. Kb. 45-50 darab lesz belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 19. 13:22
A suhajda (diós-mazsolás kókuszgolyó) elkészítési módja és hozzávalói.