Torta birsalmával recept
120 perc
A Torta birsalmával hozzávalói:
1 kg
birsalma
50 dkg
kristálycukor
50 dkg
finom liszt
10 db tojás
15 dkg
teavaj
1 dl
rum
1 db
citrom
10 dkg
cukrozott gyümölcs
csipetnyi só
1 kiskanál fahéj
10 dkg
habtejszín.
A Torta birsalmával elkészítési módja:
A birsalmát megtisztítjuk, magházait kivágjuk és negyedelve-nyolcadolva felszeleteljük. A citrom héját leszereljük, majd kettévágva a levét kinyomjuk. A citrom héját külön tesszük. A birsszeleteket megszórjuk 30 dkg. cukorral, hozzáadjuk a citromlevet, az őrölt fahéjt, kevés rumot és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészet ellepje. Közepes tűzön 15-20 percig főzzük, majd meghűtjük, a levet leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a maradék kristálycukrot, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, az időközben megolvasztott vajat, csipetnyi sót és a lisztet.Az egészet alaposan összegyúrjuk és a masszát hűvösebb helyen 30-35 percig pihentetjük, majd ezt követően 2 centiméteres vastagságúra kinyújtjuk.Egy kivajazott tortaformába a tésztát belesimítjuk, majd a birsalma cikkeket szépen elrendezve a tésztára rakjuk.Előmelegített közepes hőfokú sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kissé meghűlt felszeleteljük, meglocsoljuk a maradék rummal, díszítjük tejszín habbal és kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 29. 07:15
A torta birsalmával elkészítési módja és hozzávalói.