Rakott brokkoli recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
230 kcal
Brokkoli
tejfol
fott tojás
tengeri só
A saláta:
paradicsom,
paprika,
fél hagyma
tengeri só
oliva olaj
A Rakott brokkoli elkészítési módja:
A brokkolit megpárolom, épp annyira hogy félig megpuhuljon, a nagyobb darabogat ketté vágom. Kétfelé osztom és az eggyik adaggal kirakom a jénai tál alját. Nem kell allá semmi zsiradék. A fott tojást rászeletelem a brokkolira. Egy tejfolbe keverek kis tengeri sót, mert a brokkolit nem sózom, és leontom vele. Ez lesz az elso réteg. Aztán amilyen magas az edény folytatom. Brokkoli, fott tojás, tejfol, a lényeg, hogy a befejezés tejfol legyen. Aztán sutobe teszem és kb. 120 fokon készre sutom. Én salival tálalom, de aki nem diétázik eheti bármilyen korettel.
A kalória mennyiséget egy adag rakott brokkolira írom saláta korettel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: annus0625, 2009. okt. 30. 13:34
A rakott brokkoli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.