Banános sárgabarack dzsem recept



1 kg megtisztított, ledarált sárgabarack
0,5 kg megtisztított, felkockázott banán
1 teáskanál citromsav
2 evőkanál útifű maghéj
édesítő, vagy eritrit, vagy nyírfacukor ízlés szerint (előfordulhat, hogy nem is kell)
A Banános sárgabarack dzsem elkészítési módja:
A gyümölcsöket és a citromsavat főzőedényben alaposan összevegyítjük az édesítővel. Az egészet keverés közben felforraljuk, majd folyamatos keveréssel 1 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről. A peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Esetleg lehet a tetejére valamilyen tartósítószert szórni lezárás előtt.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2016. júl. 25. 09:37
A banános sárgabarack dzsem elkészítési módja és hozzávalói.