Irénke süteménye recept


25 dk liszt
20 dk kristálycukor
1 egész tojás
2 dl joghurt
3 evőkanál olaj
50 dk kimagozott meggy, v . sárgabarack, v.szilva
1 citrom
1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
Az Irénke süteménye elkészítési módja:
Az egész tojást a joghurttal, cukorral, szódabikarbónával, citrom reszelt héjjával és levével kb 10 percig keverjük, majd a lisztet és az olajat apránként hozzáadjuk. Kizsirozott - vagy sütőpapirral kibélelt -- tepsibe öntjük, tetejére rászórjuk a gyümölcsöt és forró sütőbe tólva, közepes lángon sütjük kb. 25 percig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kuckuli0820, 2008. máj. 2. 23:47
Az irénke süteménye elkészítési módja és hozzávalói.