Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel recept
A Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel hozzávalói:(4 személyre)
80 dkg pontyfilé
2 db citrom
3 db paprika
(zöld, piros, sárga)
1 db cukkini
1 db sárgarépa
2 db tojás
5 dkg liszt
1 dl tejföl
1 dl olaj a sütéshez
só
A Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel elkészítési módja:
A pontyfilét 8 szeletre vágjuk, besózzuk, és min. 1 óráig a hűtőbe tesszük. A lisztet a tejföllel, a 2 db tojással, valamint a levesből megmaradt 3 db sárgájával krémesre keverjük, sóval ízesítjük. A halszeleteket megforgatjuk benne, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a zöldségeket julienre vágjuk (metéltre), és enyhén sós vízben kb. 5 percig forraljuk, majd lecsepegtetjük, és köretként tálaljuk a hal mellé.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. máj. 23. 15:07
A pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.