Thai pulyka/csirkemell recept
30 perc
Kalóriaszegény
314 kcal
4 személyre:
80 dkg pulyka- vagy csirkemell filé
1-2 fej lilahagyma
20 dkg sárgarépa
1 db kaliforniai paprika (kb. 20 dkg)
1 db cukkini (15-20 dkg)
130 g zöldborsó konzerv
1 cs. Wok fűszerkeverék
szójaszósz
olivaolaj
A Thai pulyka/csirkemell elkészítési módja:
Felaprítjuk a hagymát. Vékony csíkokra vágjuk a répát, paprikát, cukkinit, lecsepegtetjük a borsót. A húst fel kell kockázni apró darabokra és be kell szórni a Wok fűszerkeverékkel. Wokban vagy teflon serpenyőben olivaolajat forrósítunk, beletesszük a hagymát, pár perc után mehet bele a hús is. Amikor már minden oldala kifehéredett, mehet bele a répa, majd kb. 8-10 perc múlva a paprika, pár perc múlva a cukkini, végül a borsó. Amikor a húst már elég puhának érezzük öntünk rá 2 ek. szójaszószt, jól összekeverjük és még egyszer hagyjuk jól felforrósodni.
Az egész főzést magas hőfokon, nagy lángon végezzük. Hideg tejfölt adhatunk hozzá tálaláskor.
Az elkészítési idő az előkészítést nem tartalmazza.
A kalóriatartalom 1 adag ételre vonatkozik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Macilány, 2009. febr. 14. 19:37
A thai pulyka/csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.