Meggyszörp recept
A Meggyszörp hozzávalói:meggy
cukor
víz
tartósítószer
A Meggyszörp elkészítési módja:
A meggyet paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.Lehet húsdarálón is ledarálni. Minden liter meggypéphez 0,5 liter vízből és 0.5 kg cukorból főzött szirupot öntünk.Jól összekeverjük.Majd tüllzacskóba téve (megteszi egy tiszta nem használt bevásárlószatyor is) 1 napig csepegtetjük.Másnap üvegbe töltjük és egy késhegynyi tartósítószert teszünk minden üvegbe.Lekötjük és 25-30 percig gőzöljük.
Még szoktam hozzá tenni cukrot,hogy édesebb legyen.
Jól ki szoktam nyomkodni azt amiben csepegtetem,hogy minél több lé kicsepegjen.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: krautmanno, 2015. júl. 4. 18:39
A meggyszörp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.