Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön recept
120 perc
A Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön hozzávalói:
2-3 kg
csontos sertéshús
4-6 kanálnyi zsír
4-5 közepes fej vöröshagyma
4-6 db
babérlevél
2-3 szárított csípős paprika
3-4 evőkanálnyi fűszerpaprika
1 kiskanál morzsolt majoránna
3 szem paradicsom
2 db
zöldpaprika
4-5 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint őrölt fekete bors
őrölt köménymag
szemes fekete bors
só.
A Disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön elkészítési módja:
A bográcsba a kisütött zsírból teszünk3 kanálnyit, majd a megtisztított és feldarabolt húsból a csontosabb darabokat a bogrács aljára rakjuk, rárétegezzük a darabolt hús egy részét. Ízesítjük a fűszerekkel, megszórva sóval is, majd a hús többi része következik.A végén a maradék zsírral meglocsoljuk és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, ha a hús már megpuhult.Ezt követően 6-8 percig még főzzük, majd tálaljuk.
Télen a paradicsom és a zöldpaprika helyett néhány kanálnyi lecsót, vagy paradicsompürét használjunk.A bográcsban a húst soha se keverjük meg, csak a bogrács forgatásával mozgassuk meg a húsokat.Tálaljuk főtt burgonyával, puliszkával, kenyérrel és savanyúsággal.Disznóöléskor készített étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 12. 19:51
A disznótoros sertéspörkölt bográcsban, szabad tűzön elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.