Hideg sárga- vagy őszibarackleves recept
45 perc
A Hideg sárga- vagy őszibarackleves hozzávalói:
20-25 dkg. barack ( lehet sárga, de idény szerint őszi is),
2 dl. fehér, édes bor,
2 dkg. zsemlemorzsa,
15 dkg. porcukor,
1 citrom leve,
1 db. tojás,
1 dl. tejszín.
csipetnyi só.
A Hideg sárga- vagy őszibarackleves elkészítési módja:
A barack mennyiség felét kimagozzuk, meghámozzuk, felszeleteljük és a borban lassú tűzön puhára főzzük. A barack másik felét kimagozzuk, majd jó liternyi vízben a zsemlemorzsával együtt feltesszük főni. Ha kész turmixoljuk.A tejszínben a felvert tojást jól elkeverjük. A leves mindkét részét összeöntjük, hozzákeverjük a porcukrot, ízesítjük a citrom levével és lassú tűzön a tejszínes tojást is apránként hozzáadva készre főzzük. Hidegen, jégbe hűtve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. szept. 30. 08:54
A hideg sárga- vagy őszibarackleves elkészítési módja és hozzávalói.