Töltött krumpli héjában recept
A Töltött krumpli héjában hozzávalói:- 1,5 kg nagy krumpli
- 0,25 kg gomba
- 3 tojás
- petrezselyem, fokhagyma
- natúr joghurt
- fokhagyma, só, bors
A Töltött krumpli héjában elkészítési módja:
A krumplit alaposan megmosom, héjában nem túl puhára megfőzöm. Hosszában kettévágom /nem kell megpucolni/, a belsejéből annyit kiszedek, hogy kb. fél cm. maradjon. A gombát sóval borssal megpirítom.A kiszedett krumplit összetöröm, gombával, petrezselyemmel, egy nyers,2 főtt tojással, fokhagymával, sóval, borssal 2 ek. joghurttal kikiverem. A masszát visszatöltöm a krumpliba és vajjal kikent tepsibe teszem. A maradék joghurtot egy gerezd fokhagymával elkeverem és a krumplikat egyenként bekenem. Forró sütőben pirosra sütöm.
Kevés sajttal a tetején finomabb!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: H.Ancsi, 2009. márc. 29. 10:24
A töltött krumpli héjában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.