Fokhagymás-magos hűtős kifli recept
A Fokhagymás-magos hűtős kifli hozzávalói:1 bögre kenyérliszt BL80 (bögre=2, 5 dl)
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1.5 kávéskanál instant élesztő (vagy 2, 5 dkg friss)
1 kávéskanál só
4 dl víz (itt langyos krumpli főzővíz)
2 ek joghurt
2 ek olívaolaj
2 ek tökmag (pirított)
2 ek lenmag
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál búzadara
6 gerezd fokhagyma (durvára vagdalt)
0.5 csokor petrezselyem (apróra tépkedett)
A Fokhagymás-magos hűtős kifli elkészítési módja:
A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk. Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körré lapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjuk mindegyik kört, majd a cikkeket a hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket. Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forró sütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük. sütési hőfok: 230°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. febr. 13. 18:24
A fokhagymás-magos hűtős kifli elkészítési módja és hozzávalói.