Gombás brassói aprópecsenye recept
A Gombás brassói aprópecsenye hozzávalói:1 kg disznó comb
0,5 kg gomba
5 gerezd fokhagyma
3 dkg szalonna
só,
bors
krumpli
fűszerek
2 ek olaj
A Gombás brassói aprópecsenye elkészítési módja:
A húst ceruza vastagságú csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk és lassú tűzön süssük ki a zsírját, majd forrósítsuk meg, és tegyük rá a húst. Fedő nélkül, időnként megkeverve pirítsuk körbe a csíkokat. Szórjuk rá a gombát, borsozzuk meg, és fedő alatt, közepes lángon pároljuk. A gomba hamarosan levet enged, ekkor levehetjük róla a fedőt és hagyjuk párolódni, amíg ezt a levet elfövi. Mielőtt teljesen zsírjára sülne, sózzuk meg, és nyomjuk rá a fokhagymát. A hagyományosan bő olajban sült krumpli helyett majdnem szárazon sült krumplit adhatunk hozzá. A közepes krumplikat 5-10 percig főzzük elő, majd vágjuk gerezdekre. Sózzuk, szórjuk meg borssal, rozmaringgal, köménnyel, vagy valamilyen fűszerkeverékkel, és két evőkanál olajjal. Tepsibe téve, nagyon forró sütőben 20 perc alatt ropogósra sül.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 4. 07:53
A gombás brassói aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.