Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás brassói aprópecsenye recept

Gombás brassói aprópecsenye recept

A Gombás brassói aprópecsenye hozzávalói:
1 kg disznó comb
0,5 kg gomba
5 gerezd fokhagyma
3 dkg szalonna
só,
bors

krumpli
fűszerek
2 ek olaj


A Gombás brassói aprópecsenye elkészítési módja:
A húst ceruza vastagságú csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk és lassú tűzön süssük ki a zsírját, majd forrósítsuk meg, és tegyük rá a húst. Fedő nélkül, időnként megkeverve pirítsuk körbe a csíkokat. Szórjuk rá a gombát, borsozzuk meg, és fedő alatt, közepes lángon pároljuk. A gomba hamarosan levet enged, ekkor levehetjük róla a fedőt és hagyjuk párolódni, amíg ezt a levet elfövi. Mielőtt teljesen zsírjára sülne, sózzuk meg, és nyomjuk rá a fokhagymát. A hagyományosan bő olajban sült krumpli helyett majdnem szárazon sült krumplit adhatunk hozzá. A közepes krumplikat 5-10 percig főzzük elő, majd vágjuk gerezdekre. Sózzuk, szórjuk meg borssal, rozmaringgal, köménnyel, vagy valamilyen fűszerkeverékkel, és két evőkanál olajjal. Tepsibe téve, nagyon forró sütőben 20 perc alatt ropogósra sül.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás brassói aprópecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook