Töltött csirke krumplival recept
90 perc
n.a.
n.a.
n.a.
A Töltött csirke krumplival hozzávalói:
1 kg csirkecomb
1 kg főtt krumpli
2 zsemle
1 tojás
2 hagyma
1 tejföl
fűszerek: só, bors, fokhagymás fűszersó, petrezselyem
A Töltött csirke krumplival elkészítési módja:
Az egész csirkecombokat, félbevágom, és rajt hagyom a bőrét, beborsozom, és teszek rá fokhagymás fűszersót. A krumplit héjában megfőzöm. Mikor a krumpli megfőtt és kihűlt, megpucolom és a felét beleszeletem a tepsi aljába. Utána elkészítem a tölteléket: vízbe áztatott zsemle, tojás, petrezselyem, fűszersó, bors, és egy kevés olajon pirított hagyma. Ezeket összekeverem és beletöltött a csirkecombok bőre alá. A maradék hagymát karikára felszelve rászórom, még lehet a tetejére tenni párizsit, gépsonkát. A maradék krumplit rászórom a húsokra, és beteszem az egészet 200 fokon a sütőbe. A tejfölt kikeverem egy kevés liszttel és vízzel, és mikor már félig megsült a hús, akkor ráöntöm a tetejére ezt a tejfölös cuccot, amibe még lehet egy kevés fűszert vagy sajtot ízlés szerint keverni. Mikor a tejföl megsült, akkor kiszedem a sütőből és kész is az étek.
A gépsonka helyett tehetünk rá még karikára vágott paradicsomot és paprikát, és akkor az egésznek ilyen rác jellege lesz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vikucka, 2008. jan. 20. 13:15
A töltött csirke krumplival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.