Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell recept

Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória -
Zsírtartalom -
Szénhidráttartalom -

A Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell hozzávalói:
50 dkg pulykamell v. csirkemell,
2 dl főzőtejszín,
2 gerezd fokhagyma,
3 szál újhagyma,
só,
bors,
2 kávéskanál méz
kurkuma,
vegeta,
petrezselyem
20 dkg sajt


A Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell elkészítési módja:
A csirke/pulykamellett vékony szeletekre vágom, és kiklopfolom. Bekenem sóval és borssal és egy tűzálló tál aljába teszem. A 2 dl főzőtejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával, az összeaprított újhagymával (én beleteszek egy kicsit a zöldrészéből is), a mézzel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, a vegetával, és ráöntöm a húsra, amit előzőleg már beletettem a tűzállótálba. A tetejére reszelem a 20 dkg sajtot (általában a füstölt vagy a pannonia a nagy kedvenc) és megsütöm, míg a sajt aranybarna nem lesz.

Általában 200 fokon sütöm, egy olyan 20-30 percig, de ezt úgyis meg lehet látni.
Ha esetleg csirkecombból szeretnétek, akkor ajánlatos előtte előpárolni a combokat, meg megszúrkálni egy kicsit.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook