Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos bableves recept

Tárkonyos bableves recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória n.a.
Zsírtartalom n.a.
Szénhidráttartalom kevés

A Tárkonyos bableves hozzávalói:
30 dkg fehér bab (ilyen kis pici szemű bab, amit előző este beáztatsz)
15 dkg hús
1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
zeller, zöldség egy kevés felkockázva,
1 tejföl
só, bors, rozmaring, tárkony, vegeta
10 dkg füstölt szalonna felkockázva


A Tárkonyos bableves elkészítési módja:
A szalonnát felkockázod és a hagymát, a fokhagymát megpirítod a zsírján. Hozzáöntöd a babot és elkezded főzni, mikor félig megfőtt (durván egy óra), akkor hozzáteszed a húst, és a fűszereket. Mikor megfőtt a hús is, akkor beleöntesz egy pohár (2dl) tejfölt. Összefőzöd, és tálalni lehet.

A tárkonnyal óvatosan kell bánni karakteres íze miatt.
Kevesebb vízzel csinálom, mert nem szeretem, ha a leves túl leves. :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos bableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook