Tárkonyos bableves recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
n.a.
n.a.
kevés
A Tárkonyos bableves hozzávalói:
30 dkg fehér bab (ilyen kis pici szemű bab, amit előző este beáztatsz)
15 dkg hús
1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
zeller, zöldség egy kevés felkockázva,
1 tejföl
só, bors, rozmaring, tárkony, vegeta
10 dkg füstölt szalonna felkockázva
A Tárkonyos bableves elkészítési módja:
A szalonnát felkockázod és a hagymát, a fokhagymát megpirítod a zsírján. Hozzáöntöd a babot és elkezded főzni, mikor félig megfőtt (durván egy óra), akkor hozzáteszed a húst, és a fűszereket. Mikor megfőtt a hús is, akkor beleöntesz egy pohár (2dl) tejfölt. Összefőzöd, és tálalni lehet.
A tárkonnyal óvatosan kell bánni karakteres íze miatt.
Kevesebb vízzel csinálom, mert nem szeretem, ha a leves túl leves. :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: vikucka, 2008. febr. 21. 15:45
A tárkonyos bableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.