Szárnyassaláta recept
A Szárnyassaláta hozzávalói:fél sült csirke
1 banán
1 alma
2 narancs
4 evőkanál majonéz
fél dl tejszín
só, bors
egy citrom leve
2 saláta szíve
A Szárnyassaláta elkészítési módja:
A hideg sült csirkét lebőrözzük, lefejtjük a csontról, és kb. gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső, fehér héját is eltávolítjuk, majd mogyorónyi kockákra vágjuk, de előtte 4 szeletet félretesszük díszítésnek. A meghámozott almát négyfelé vágjuk, kimagozzuk és a húsnál vastagabb csíkokra vágjuk. A banánt az almához hasonló méretű csíkokra vágjuk, összekeverjük az almával és leöntjük citromlével, majd hozzákeverjük a narancs- és csirkedarabokhoz. A salátaszíveket négyfelé vágjuk. 4 salátástálkában a salátaszívekkel szépen elrendezzük a salátát. A majonézzel összekeverjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük és leöntjük vele a salátát, végül a hámozott narancsszeletekkel díszítjük.
Jól behűtve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. ápr. 2. 07:52
A szárnyassaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.