Kivis uborkasaláta mozzarellával recept
A Kivis uborkasaláta mozzarellával hozzávalói:2 db fürtös uborka
4 db kivi
1 db húsos paprika
25 dkg mozzarella
1 csokor petrezselyem
néhány salátalevél dekorációnak
A dressinghez:
3-4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál extraszűz olívaolaj (pl. 4,5 ek-nyi olaj)
2 evőkanál almaecet
só, bors frissen őrölve
A Kivis uborkasaláta mozzarellával elkészítési módja:
Az uborkát megmosom, keresztben elvágom, kiskanállal kikaparom a magját. Vékony félholdakra vágom. A kivit meghámozom, szeletekre vágom. A paprikát megtisztítom és vékonyra metélem, az egészet egy tálba halmozom. A petrezselymet éles késsel apróra vágom. Összekeverem a dresszinget és majdnem az egészet óvatosan összeforgatom a salátával, majd jó félórára állni hagyom. Tányérokba szedem, rámorzsolom a kézzel tépkedett mozzarellát, bőven ráhalmozom a petrezselymet és locsolok még rá a mártásból. A tetejére öntöttem még egy kevés friss olívaolajat
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 30. 07:49
A kivis uborkasaláta mozzarellával elkészítési módja és hozzávalói.