Fokhagymaleves recept
A Fokhagymaleves hozzávalói:1 nagyobb fej fokhagyma
3 dl főzőtejszín
fél citrom reszelt héja
kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt fehérbors
só
étolaj
2 evőkanál liszt
a tálaláshoz reszelt sajt, pirított zsemlekocka
A Fokhagymaleves elkészítési módja:
Olajon megpirítjuk a lisztet. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd röviden pirítjuk. Felöntjük vízzel, negyed óráig főzzük, és besűrítjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és a reszelt citrom héjával ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Felforraljuk Reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 28. 07:48
A fokhagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.