Vagdalt hús tésztában recept
A Vagdalt hús tésztában hozzávalói:50 dkg burgonya héjában főzve
2 tojás
liszt, só
1 evőkanál olvasztott margarin
60 dkg darált hús
2 tojás
1 áztatott zsemle kinyomkodva
só, tetszés szerinti fűszerkeverék, pl,
őrölt bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény, petrezselyem
A Vagdalt hús tésztában elkészítési módja:
Az első négy összetevőt összedolgozzuk, félretesszük. A maradék anyagot is összedolgozzuk, hosszúkás cipót formálunk belőle. A krumplis tésztát alaposan meglisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy a ráhelyezett húscipót teljesen beborítsa. A kis repedéseket, hézagokat nyomkodjuk össze, hogy ne folyhasson ki a húslé. Sütésre alkalmas edénybe tesszük, a tetejét megkenjük tojással, és közepes lángon kb. 50 percig sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 24. 06:42
A vagdalt hús tésztában elkészítési módja és hozzávalói.