Reszelt káposztasaláta recept

80 dkg fejeskáposzta
4 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
2 kis citrom leve
1 csipet őrölt fehérbors, s,
1 paradicsom
2 ág kapor
A Reszelt káposztasaláta elkészítési módja:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. Félbe vágjuk, és finom reszelővel legyaluljuk (A torzsája nem kell.) Sóval, cukorral meghintve 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a levét kinyomkodjuk. Az olajat az átszűrt citromlével, borssal összekevertjük és a kinyomkodott káposztára öntjük.
Szép káposztalevéllel, paradicsomszeletekkel, kaporággal díszítve jól behűtve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 23. 06:41
A reszelt káposztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.