Bableves burgonyagombóccal 1. recept
A Bableves burgonyagombóccal 1. hozzávalói:1 doboz vörösbab konzerv
25 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó)
25 dkg kolbász
babérlevél
vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem zöldje
őrölt paprika
őrölt bors
őrölt kömény
4 dkg zsír
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
citromlé vagy ecet
só
A gombóchoz:
20 dkg főtt, összetört burgonya
12 dkg liszt
1 tojás
őrölt szerecsendió
aprított petrezselyem zöldje
A Bableves burgonyagombóccal 1. elkészítési módja:
A babkonzervet leöblítjük, a zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát felaprítjuk. A kolbászt kevés zsiradékban lassan megpirítjuk, a zöldségeket a vöröshagymával megdinszteljük. Felengedjük kb. 1 liter vízzel, majd sóval, borssal, babérlevéllel, zöldpaprikával, paradicsommal főzzük rövid ideig, hozzáadjuk a babot, a zeller zöldjét és a leveskockát. Vékony, piros, fokhagymás rántást készítünk, majd a levesbe forraljuk. A burgonyát összekeverjük a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval, petrezselyemzölddel fűszerezzük, rövid állás után kézzel kis gombócokat formálunk, majd a levesbe főzzük. A tejfölt kikeverjük kis liszttel, majd kevés forró levessel, hozzáadjuk a leveshez, néhány percig lassan forraljuk, közben ízesítjük őrölt köménnyel, csipet ecettel, majd rövid pihentetés után tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. márc. 25. 17:40
A bableves burgonyagombóccal 1. elkészítési módja és hozzávalói.