Mascarponéval töltött tiramisugolyók recept
A Mascarponéval töltött tiramisugolyók hozzávalói:50 dkg darált keksz
25+5 dkg mascarpone
3 ek erős feketekávé
3 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg margarin
A Mascarponéval töltött tiramisugolyók elkészítési módja:
A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét, margarint és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé. Diónyi mennyiségből a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone. Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja. A kész golyókat kakaóporba forgatjuk.
Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. márc. 23. 18:47
A mascarponéval töltött tiramisugolyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.