Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Az eredeti Bolognai spagetti recept

Az eredeti Bolognai spagetti recept

Elkészítési idő 70 perc

Kalória -
Zsírtartalom -
Szénhidráttartalom -

Az eredeti Bolognai spagetti hozzávalói:
10 dkg. szalonna
2 fej föröshagyma
80 dkg. darált marhafelsál
1 nagyobb doboz sűr.paradicsom (a magyar édesebb)
2-3 dl. édes vörösbor
1 szál sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 szál zellerzöld apróra metélve
3 db. fokhagyma
2-3 teáskanál só
fél tk. bors, rozmaring, kakukkfű
1 csomag spagetti tészta
reszelt parmezán sajt


Az eredeti Bolognai spagetti elkészítési módja:
Apró kockára vágom a szalonnát a vöröshagymát, répát és a gyökeret. Üvegesre pirítom a szalonnát majd hozzáadom a vöröshagymát és üvegesre dínsztelem szintén.Utána a darált marhahúst hozzáadom, kevergetem míg teljesen ki nem fehéredik a hús. Ezután beleöntök 2 dl. vörösbort a sűrített paradicsomot, répát, fehérrépát fűszereket, és a zellerzöldet. Ha eseleg a paradicsompüré kicsit savanykás (fajtától függ) tehetünk 1 kis cukrot hozzá.1 órán át főzöm lassú lángon néha kevergetve. A vége elött 10 perccel adom hozzá a zúzott fokhagymát! Tésztát kifőzzük. Isteni finom sosem unom meg:)


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az eredeti bolognai spagetti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook