Cavatelli tarlórépával és kolbásszal recept
A Cavatelli tarlórépával és kolbásszal hozzávalói:olívaolaj
» 2 db, 5,5 kg-os olasz pulykakolbász
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 dl tyúkhúsleves
» 2 leveles tarlórépa
» 1/4 tk. pirospaprika
» 0,6 dl száraz fehérbor
» só, őrölt bors
» 45 dkg friss cavatelli, fogkeményre főzve
» 4 tk. reszelt parmezán
A Cavatelli tarlórépával és kolbásszal elkészítési módja:
A felszeletelt kolbászt az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és felöntjük a levessel. Néhány perc után beletesszük a répa leveleit, majd sózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával ízesítjük. Lefedve kb. 5 percig főzzük, közben ha ragacsossá válna, beleöntünk 1-2 kanál főzőlevet a tésztából. Végül a tésztát eloszlatjuk a tányérokon, rátesszük a kolbászos szószt, majd megszórjuk a parmezánnal, és már kínálhatjuk is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Tüccsögi, 2010. szept. 13. 08:48
A cavatelli tarlórépával és kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.