Mákos-répás metélt recept

- 40 dkg zsenge sárgarépa zöldségreszelőn durvábbra vágva
- 50 dkg széles metélt
- 3 evőkanál mák
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- só, bors
A Mákos-répás metélt elkészítési módja:
A sárgarépát forró, enyhén sós vízben kb. Öt percig pároljuk, majd hidegvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A tésztát bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Egy nagy serpenyőben forrósított vajon, közepes tűzön kb. három percig kevergetem a mákot. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet, és még három percig párolom. Sózom, borsozom. A tésztát leszűröm, csak kissé csepegtetem le. A sárgarépával alaposan összekeverem és tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. szept. 12. 08:41
A mákos-répás metélt elkészítési módja és hozzávalói.