Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Mákos-répás metélt recept

Mákos-répás metélt recept

A Mákos-répás metélt hozzávalói:
- 40 dkg zsenge sárgarépa zöldségreszelőn durvábbra vágva
- 50 dkg széles metélt
- 3 evőkanál mák
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- só, bors


A Mákos-répás metélt elkészítési módja:
A sárgarépát forró, enyhén sós vízben kb. Öt percig pároljuk, majd hidegvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A tésztát bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Egy nagy serpenyőben forrósított vajon, közepes tűzön kb. három percig kevergetem a mákot. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet, és még három percig párolom. Sózom, borsozom. A tésztát leszűröm, csak kissé csepegtetem le. A sárgarépával alaposan összekeverem és tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A mákos-répás metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook