Diós tésztával sült barack eper öntettel recept
A Diós tésztával sült barack eper öntettel hozzávalói:Töltelék: 2 db tojás
50 g barnacukor
75 g darált dió
80 g kifőtt cérnácska
50 g vaj
1db vaníliarúd vagy cukor
1 db citrom
ízlés szerint rum
10-15 db megtisztított kimagozott felezett barack
20 g vaj
30 g cukor
1 db citrom
Tálaláshoz tejszínhab, eperöntet.
A Diós tésztával sült barack eper öntettel elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, reszelt citromhéjat, és a kinyomott levét. Összekeverjük, beletesszük a diót, ízlés szerint rumot, és beleforgatjuk a tésztát. A fehérjéből felvert kemény habot nagyon kíméletesen hozzákeverjük, és félretesszük 10 percet pihenni. A barackokhoz felolvasztjuk a vajat és enyhén karamellizáljuk a cukrot. Beletesszük a barackot alaposan, átforgatjuk benne, majd rátesszük a reszelt citromhéjat és a barackokat sütőtálra, tesszük. A magok helyére teszünk a diós tésztából, majd az egészet forró sütőbe megpirítjuk. Forrón tányérra tesszük mellé habot és eperöntetet adunk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: buzasi1983, 2010. szept. 15. 17:30
A diós tésztával sült barack eper öntettel elkészítési módja és hozzávalói.