Bécsi kocka recept
90 perc
A Bécsi kocka hozzávalói:
Hozzávalók 16 darabhoz:
A tésztához:
20 dkg liszt
14 dkg puha vaj vagy margarin
6 dkg porcukor
1 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
12 dkg cukor
1 dl víz
20 dkg darált dió (darálás előtt pirítva)
ízlés szerint fahéj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál darált háztartási keksz vagy zsemlemorzsa (kb. 3 dkg)
A díszítéshez:
étcsokoládé
dió vagy mandula
A Bécsi kocka elkészítési módja:
A tésztához a tojás kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, és a tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és mindkettőből fél cm vastag téglalapot nyújtunk. Mindkét lapot tepsire helyezzük, és megszurkáljuk. 180 °C-os sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót, és hagyjuk, hogy teljesen besűrűsödjön. A két linzerlapot összetöltjük a meleg töltelékkel, majd hűtőben dermesztjük. Ezután kis kockákra vágjuk, és félig olvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét egész mandulával vagy dióval díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: buzasi1983, 2010. szept. 12. 16:04
A bécsi kocka elkészítési módja és hozzávalói.