Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel recept
A Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel hozzávalói:hozzávalók 8 főre
Tészta:
14 dkg simaliszt
9 dkg vaj
1 tojássárgája
1 tk folyékony édesítő
Töltelék:
100 g étkezési keményítő
ízlés szerint cukor, illetve édesítő
2 dl tej
1 egész tojás
1 vaníliarúd kikapart magja (NEM ÉR kispórolni belőle! :) )
szeder , áfonya
A Szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel elkészítési módja:
elkészítés A sütőt előmelegítjük. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk az édesítőt és a tojássárgáját, és omlós tésztát gyúrunk belőle. Kibélelünk vele egy kerek pitetálat (a peremét is!), villával sűrűn megszurkáljuk, majd elősütjük 10 percig. (Én most nem tettem rá nehezéken, és működött.) Amíg a pitealap sül, elkészítjük a krémet: a keményítőt csomómentesen kikeverjük a tejjel és a tojással, majd hozzáadjuk a vaníliamagokat. (Tényleg nem ér kispórolni! :) ) Az elősütött pitealapon elrendezgetjük a gyümölcsöket, majd óvatosan ráöntjük a keményítős keveréket. Visszatesszük a sütőbe 30 percre, majd a sütőt lezárjuk és ott hagyjuk langyosra hűlni. Akkor jó, ha a pitetálat kissé megmozgatva, már nem "remegős", folyós a krém, de nem kell teljesen szilárdra sütni, mert ha kihűl, úgyis dermed még. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 22 cm
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 21. 19:19
A szedres-áfonyás pite vaníliakrémmel elkészítési módja és hozzávalói.