Lila- és vöröshagymás céklasaláta recept


ízlés szerinti mennyiségben: lila hagyma
vöröshagyma
cékla
ecet
só
majonéz.
A Lila- és vöröshagymás céklasaláta elkészítési módja:
A hagymákat vékonyan szálasra vágjuk, és enyhén megsózzuk és amíg a jól megmosott, kissé sós-ecetes vízben megfő a cékla, addig pihentetjük. Ha a cékla megfőtt kissé lehűtjük, lereszeljük és összekeverjük a majonézzel, ízesítjük az ecettel és hozzáadjuk a hagymákat is a lé nélkül és újra átkevergetjük majd kb 2 órán át alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Van, aki kevés őrölt borssal és apróra vágott kaporlevéllel is meghintve tálalja
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 1. 11:22
A lila- és vöröshagymás céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.