Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lila- és vöröshagymás céklasaláta recept

Lila- és vöröshagymás céklasaláta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Lila- és vöröshagymás céklasaláta hozzávalói:
ízlés szerinti mennyiségben: lila hagyma
vöröshagyma
cékla
ecet

majonéz.


A Lila- és vöröshagymás céklasaláta elkészítési módja:
A hagymákat vékonyan szálasra vágjuk, és enyhén megsózzuk és amíg a jól megmosott, kissé sós-ecetes vízben megfő a cékla, addig pihentetjük. Ha a cékla megfőtt kissé lehűtjük, lereszeljük és összekeverjük a majonézzel, ízesítjük az ecettel és hozzáadjuk a hagymákat is a lé nélkül és újra átkevergetjük majd kb 2 órán át alufóliával letakarva hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Van, aki kevés őrölt borssal és apróra vágott kaporlevéllel is meghintve tálalja


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A lila- és vöröshagymás céklasaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook