Szerb gombás zakuszka recept


1 kg gomba
1 kg vöröshagyma
1 kg paradicsompaprika
1 kg zöldpaprika
1,5 deci paradicsomlé
só
bors
A Szerb gombás zakuszka elkészítési módja:
Az előkészített gombákat sós, citromos vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A paprikát megdaráljuk, és a levét egy lábosban elpárologtatjuk, majd a hagymához tesszük. Ekkor hozzáadjuk gombát, a paradicsomlevet, az olívaolajt, a fűszereket (só, bors), és kb 20 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, és 45 percig száraz dunsztba tesszük. Két hét után fogyasztható.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 26. 06:12
A szerb gombás zakuszka elkészítési módja és hozzávalói.