Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Szerb gombás zakuszka recept

Szerb gombás zakuszka recept

Elkészítési idő 90 perc

A Szerb gombás zakuszka hozzávalói:
1 kg gomba
1 kg vöröshagyma
1 kg paradicsompaprika
1 kg zöldpaprika
1,5 deci paradicsomlé

bors


A Szerb gombás zakuszka elkészítési módja:
Az előkészített gombákat sós, citromos vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A paprikát megdaráljuk, és a levét egy lábosban elpárologtatjuk, majd a hagymához tesszük. Ekkor hozzáadjuk gombát, a paradicsomlevet, az olívaolajt, a fűszereket (só, bors), és kb 20 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, és 45 percig száraz dunsztba tesszük. Két hét után fogyasztható.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A szerb gombás zakuszka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook