Fokhagymás sült burgonya köretnek recept


1,5 kg burgonya
2 nagy fej fokhagyma
tisztítva
só
A sütéshez: napraforgó olaj.
A Fokhagymás sült burgonya köretnek elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, és meghintjük egy kevés sóval. Ezután hagyományos módon forró olajban megsütjük, de a teljes sülés előtt pár perccel az olajba beletesszük a fokhagyma gerezdeket is. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma átsüljön, de ne égjen meg. Nagyon finom pikáns ízű köretünk lesz, de vigyázni kell a sütéskor. A sütéshez felhasznált olaj húsok sütéséhez kitűnően alkalmazható.A köret sültekhez kiváló, amit a sült fokhagymagerezdekkel együtt kínáljunk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 24. 05:33
A fokhagymás sült burgonya köretnek elkészítési módja és hozzávalói.